Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 36,2 g
Protein: 26,1 g
Karbohydrat: 15,9 g
Kostfiber: 12 g
Vann: 10 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Protein: 21 E%
Karbohydrat: 13 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 152 kJ (518 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460f36,2 g62%
KarbohydratMI018115,9 g12%
Kostfiber460f12 g4%
Protein460f26,1 g20%
Alkohol500 g0%
VannMI014210 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03252 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 µg-RE0 %
Betakaroten460f18 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460f5,1 mg-ATE42 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460f0,81 mg62 %
Vitamin B2 (riboflavin)460f0,26 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)460f4,7 mg
NiacinekvivalenterMI04219,1 mg44 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460f0,4 mg22 %
Vitamin B9 (folat)460f162 µg50 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460f7 mg6 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460f266 mg23 %
Kalium (K)460f738 mg21 %
Natrium (Na)460f13 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460f828 mg129 %
Magnesium (Mg)460f370 mg123 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460f9,2 mg83 %
Kobber (Cu)460f0,65 mg72 %
Sink (Zn)460f6,1 mg43 %
Selen (Se)460f208 µg244 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0857Herb or spice (EUROFIR)
B2069Mustard
C0133Seed, skin present, germ present
E0131Whole
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: