Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 66 g
Protein: 21,2 g
Fett: 12,8 g
Energiinnhold
Fett: 57 E%
Protein: 43 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 834 kJ (200 kcal)
  • Spiselig del: 65 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e12,8 g56%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400e21,2 g43%
Alkohol500 g0%
VannMI014266 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032555 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032255 µg-RE7 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e55 µg
Vitamin D400e9,6 µg96 %
Vitamin E400e0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,27 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)400e4,3 mg
NiacinekvivalenterMI04218,2 mg40 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,27 mg15 %
Vitamin B9 (folat)400e19 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e13 µg325 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e38 mg3 %
Kalium (K)400e375 mg11 %
Natrium (Na)400e845 mg
Salt (NaCl)MI01202,1 g
Fosfor (P)400e181 mg28 %
Magnesium (Mg)400e29 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e1,2 mg10 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400e1 mg7 %
Selen (Se)400e19 µg22 %
Jod (I)32516 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1586Atlantic herring
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0122Divided or disintegrated
F0022Heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0106Preserved by smoking
J0120Preserved by heat treatment
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: