Sild, sursild, innlagt, avrent
Energi i 100 g
Per 100 g
575 kJ (137 kcal)
575 kJ (137 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 117a | 0 g |
Sukkerarter | 117a | 11 g |
Sukker, tilsatt | 117a | 10 g |
Sukker, fritt | 331 | 10 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | MI0208 | 1 g |
Transfettsyrer | MI0212 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | MI0210 | 3 g |
Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 2 g |
Omega-3 | 117a | 1,4 g |
Omega-6 | 117a | 0,2 g |
Kolesterol | 117a | 41 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 117a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 117a | 0,5 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 117a | 0,8 g |
C18:0 (stearinsyre) | 117a | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 117a | 0,3 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 117a | 0,6 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 4 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 4 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 117a | 1 µg | |
Retinol | 117a | 4 µg | |
Vitamin D | 117a | 7,1 µg | 71 % |
Vitamin E | 117a | 0,4 mg-ATE | 3 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 117a | 0,03 mg | 2 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 117a | 0,18 mg | 11 % |
Vitamin B3 (niacin) | 117a | 2,4 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 3,8 mg | 18 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 117a | 0,31 mg | 17 % |
Vitamin B9 (folat) | 117a | 7 µg | 2 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 117a | 5,3 µg | 132 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 117a | 1 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 117a | 27 mg | 2 % |
Kalium (K) | 117a | 327 mg | 9 % |
Natrium (Na) | 117a | 1 200 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 3 g | |
Fosfor (P) | 117a | 182 mg | 28 % |
Magnesium (Mg) | 117a | 25 mg | 8 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 117a | 0,7 mg | 6 % |
Kobber (Cu) | 117a | 0,02 mg | 2 % |
Sink (Zn) | 117a | 0,4 mg | 2 % |
Selen (Se) | 117a | 30 µg | 35 % |
Jod (I) | 117a | 10 µg | 7 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0267 | Seafood or seafood product (US CFR) |
A0803 | Seafood product (EUROFIR) |
B1586 | Atlantic herring |
C0268 | Skeletal meat part, without bone, without skin |
E0152 | Divided into pieces |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0151 | Spice or herb added |
H0173 | Salted |
H0396 | Marinaded |
J0103 | Preserved by salting |
J0131 | Preserved by chilling |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |