Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 94 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 2,3 g
Fett: 0,1 g
Karbohydrat: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 51 E%
Kostfiber: 42 E%
Fett: 5 E%
Karbohydrat: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 72 kJ (17 kcal)
  • Spiselig del: 89 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420h0,1 g4%
KarbohydratMI01810,1 g2%
Kostfiber420h4 g41%
Protein420h2,3 g51%
Alkohol500 g0%
VannMI014294 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse420h0 g
Sukkerarter420h0,1 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten420h0 µg
Retinol2020 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E420h0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,35 mg21 %
Vitamin B3 (niacin)420h3 mg
NiacinekvivalenterMI04213,4 mg16 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420h0,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)420h23 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h3 mg0 %
Kalium (K)420h349 mg10 %
Natrium (Na)420h4 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420h85 mg13 %
Magnesium (Mg)420h9 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h0,2 mg1 %
Kobber (Cu)420h0,2 mg22 %
Sink (Zn)420h0,4 mg2 %
Selen (Se)420h17 µg20 %
Jod (I)420h0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1467Mushroom
C0296Fruiting body
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
202
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1994. Grønnsaker og bær. Internt notat.
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: