Sjokolade, Mars
Energi i 100 g
Per 100 g
1 780 kJ (424 kcal)
1 780 kJ (424 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 3,3 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 63,3 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 38,7 g |
Sukker, fritt | 331 | 38,7 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 608 | 7,3 g |
Transfettsyrer | 608 | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | 608 | 6,4 g |
Flerumettede fettsyrer | 608 | 0,8 g |
Omega-3 | 608 | 0 g |
Omega-6 | 608 | 0,8 g |
Kolesterol | 608 | 10 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 608 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 608 | 0,3 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 608 | 3,6 g |
C18:0 (stearinsyre) | 608 | 3 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 608 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 608 | 6,2 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 34 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 35 µg-RE | 4 % |
Betakaroten | 450c | 15 µg | |
Retinol | 450c | 33 µg | |
Vitamin D | 450c | 0,1 µg | 1 % |
Vitamin E | 450c | 2 mg-ATE | 16 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 450c | 0,17 mg | 13 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 450c | 0,2 mg | 12 % |
Vitamin B3 (niacin) | 450c | 0,4 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 1,1 mg | 5 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 450c | 0,03 mg | 1 % |
Vitamin B9 (folat) | 450c | 5 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 60a | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 450c | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 450c | 118 mg | 10 % |
Kalium (K) | 450c | 269 mg | 7 % |
Natrium (Na) | 450c | 174 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,4 g | |
Fosfor (P) | 450c | 125 mg | 19 % |
Magnesium (Mg) | 450c | 35 mg | 11 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 450c | 1,7 mg | 15 % |
Kobber (Cu) | 450c | 0,18 mg | 20 % |
Sink (Zn) | 450c | 0,6 mg | 4 % |
Selen (Se) | 450c | 1 µg | 1 % |
Jod (I) | 325 | 19 µg | 13 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0272 | Cacao or chocolate product (US CFR) |
A0839 | Chocolate or chocolate product (EUROFIR) |
B1012 | Sugar-producing plant |
C0210 | Sucrose |
E0147 | Whole, shape achieved by forming |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0136 | Sugar or sugar syrup added |
H0229 | Flavoring, spice or herb added, natural |
H0231 | Chocolate or cocoa added |
H0263 | Vegetable fat or oil added |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0172 | Plastic container |
M0197 | Bag, sack or pouch |
N0036 | Plastic |
P0024 | Human consumer, no age specification |