Sjokolade, mørk, 70 % kakao

Energi i 100 g

2 396 kJ (578 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 43,9 g
Karbohydrat: 31,9 g
Kostfiber: 11 g
Protein: 8,4 g
Vann: 5 g
Energiinnhold
Fett: 68 E%
Karbohydrat: 23 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 396 kJ (578 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett62143,9 g67%
KarbohydratMI018131,9 g22%
Kostfiber62111 g3%
Protein6218,4 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI01425 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6213,7 g
SukkerarterMI051228,2 g
Sukker, tilsatt400k28 g
Sukker, fritt701G28 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03251 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 µg-RE0 %
Betakaroten62118 µg
Retinol6210 µg
Vitamin D6213,7 µg37 %
Vitamin E6210,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6210,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)6210,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)6210,8 mg
NiacinekvivalenterMI04212,2 mg10 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6210,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)62115 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)6210,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)6210 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)62151 mg4 %
Kalium (K)621560 mg16 %
Natrium (Na)6215 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)621230 mg35 %
Magnesium (Mg)621170 mg56 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6219,4 mg85 %
Kobber (Cu)6211,37 mg152 %
Sink (Zn)6212,6 mg18 %
Selen (Se)6210 µg0 %
Jod (I)6210 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1318Cacao
C0155Seed
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0136Sugar or sugar syrup added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
400k
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2023-06-13. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
621
Livsmedelsverket. Snacks, sötsaker och dryck 2022 Analys av näringsämnen. Livsmedelsverket, Uppsala, 2023. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: