Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 83,3 g
Kostfiber: 6 g
Protein: 4,5 g
Vann: 4 g
Fett: 2,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 87 E%
Fett: 6 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 632 kJ (386 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1022,5 g5%
KarbohydratMI018183,3 g86%
Kostfiber420c6 g2%
Protein1024,5 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI01424 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten420c0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420c0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420c0,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)420c0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)420c0,5 mg
NiacinekvivalenterMI04211,3 mg6 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)204 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420c33 mg2 %
Kalium (K)420c842 mg24 %
Natrium (Na)420c217 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)420c190 mg29 %
Magnesium (Mg)420c133 mg44 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420c7 mg63 %
Kobber (Cu)420c0,84 mg93 %
Sink (Zn)420c2,3 mg16 %
Selen (Se)420c2 µg2 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0210Sucrose
E0106Finely ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0138Water removed
H0231Chocolate or cocoa added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73g
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
74g
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, www7.slv.se
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: