Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 62 g
Vann: 35 g
Protein: 2,3 g
Fett: 1,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 93 E%
Fett: 4 E%
Protein: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 138 kJ (268 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1001,2 g3%
KarbohydratMI018162 g92%
Kostfiber500 g0%
Protein1002,3 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014235 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO59,6 g
Sukker, tilsatt33159,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E200 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)200 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)200 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)200 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200 mg0 %
Vitamin B9 (folat)200 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e23 mg2 %
Kalium (K)400e668 mg19 %
Natrium (Na)400e103 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)400e126 mg19 %
Magnesium (Mg)400e100 mg33 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e2,1 mg19 %
Kobber (Cu)200,09 mg10 %
Sink (Zn)400e1,3 mg9 %
Selen (Se)400e0 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0287Sweet sauce or topping (US CFR)
A0863Dessert sauce (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0271Sugar syrup or syrup solids
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0231Chocolate or cocoa added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0214Bottle
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: