Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Fett: 11,6 g
Protein: 4,8 g
Karbohydrat: 3 g
Kostfiber: 0,9 g
Alkohol: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 74 E%
Protein: 14 E%
Karbohydrat: 9 E%
Alkohol: 2 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 583 kJ (141 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,6 g73%
KarbohydratMI01813 g8%
KostfiberMI00020,9 g1%
ProteinMI00024,8 g13%
AlkoholMI00020,5 g2%
VannMI014279 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,2 g
SukkerarterMI00022,7 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325129 µg-RE17 %
BetakarotenMI0002409 µg
RetinolMI000295 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,9 µg47 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002135 mg11 %
Kalium (K)MI0002120 mg3 %
Natrium (Na)MI0002366 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI0002114 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,24 mg26 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI000228 µg32 %
Jod (I)MI000231 µg22 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0198Soup (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1201Cow
C0195Cream
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0151Spice or herb added
H0153Seafood added
H0184Milk added
H0212Vegetable added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: