Jobber du med ernæring?

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 53 g
Protein: 26,6 g
Fett: 20 g
Energiinnhold
Fett: 62 E%
Protein: 38 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 192 kJ (286 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2020 g62%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein2026,6 g37%
Alkohol500 g0%
VannMI014253 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03254 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03224 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol204 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E200,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)200,67 mg51 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)207,3 mg
NiacinekvivalenterMI042112,2 mg60 %
Vitamin B6 (pyridoksin)200,16 mg8 %
Vitamin B9 (folat)202 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)200,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2015 mg1 %
Kalium (K)20260 mg7 %
Natrium (Na)203 460 mg
Salt (NaCl)MI01208,7 g
Fosfor (P)20210 mg32 %
Magnesium (Mg)2017 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)201,3 mg11 %
Kobber (Cu)200,07 mg7 %
Sink (Zn)201,6 mg11 %
Selen (Se)2013 µg15 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0797Preserved meat (EUROFIR)
B1136Swine
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0145Sliced, thin, below 0 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0043Shoulder (MEAT CUT)

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
71
Beregnet ut fra prosentvist innhold av fett i lignende matvare.
73r
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
74r
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
214
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: