Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 83,1 g
Vann: 13 g
Protein: 3,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 96 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 479 kJ (348 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a0 g0%
KarbohydratMI018183,1 g95%
Kostfiber500 g0%
Protein450a3,9 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI014213 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO78,6 g
Sukker, tilsatt33141,1 g
Sukker, fritt33141,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450b0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,7 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a4 mg0 %
Kalium (K)450a2 mg0 %
Natrium (Na)450a29 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)450a4 mg0 %
Magnesium (Mg)450a2 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)450b0 mg0 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0141Aerated confectionery (US CFR)
A0838Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1048Carbohydrate-producing plant
C0271Sugar syrup or syrup solids
E0147Whole, shape achieved by forming
F0022Heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0150Color added
H0154Dextrose added
H0228Flavoring added, artificial
H0358Aerated by whipping
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450b
Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: