Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Protein: 9 g
Karbohydrat: 4 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Protein: 67 E%
Karbohydrat: 30 E%
Fett: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 228 kJ (54 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett115b0,2 g3%
KarbohydratMI01814 g29%
Kostfiber115b0 g0%
Protein115b9 g66%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
BetakarotenMI02320 µg
RetinolMI02320 µg
Vitamin DMI02320 µg0 %
Vitamin EMI02320 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI02320,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)115b0,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI02320,3 mg
NiacinekvivalenterMI04212,4 mg11 %
Vitamin B6 (pyridoksin)115b0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI02320 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)115b0,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI02321 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)115b87 mg7 %
Kalium (K)MI0232110 mg3 %
Natrium (Na)MI023250 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0232140 mg21 %
Magnesium (Mg)MI023213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI02320 mg0 %
Kobber (Cu)MI02320 mg0 %
Sink (Zn)MI02320,5 mg3 %
Selen (Se)MI02320 µg0 %
Jod (I)115a11 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0119Semisolid with smooth consistency
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0101Lactic acid fermented
H0147Fruit added
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
J0157Preserved by ultra-filtration
M0188Plastic container, rigid or semirigid, aluminum lid
M0208Multicontainer package
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared
Z0181Fat content < 1%

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
115a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
115b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, analysert verdi
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: