Smør, meierismør, ekstra salt, Kviteseidsmør

Energi i 100 g

3 022 kJ (735 kcal)

Mer smør:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 81 g
Vann: 18 g
Protein: 1 g
Karbohydrat: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 99 E%
Protein: 1 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 3 022 kJ (735 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a81 g99%
KarbohydratMI01810,5 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a1 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014218 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325772 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322811 µg-RE108 %
Betakaroten114a477 µg
Retinol114a732 µg
Vitamin D114a10 µg100 %
Vitamin E114a2,1 mg-ATE17 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)114a0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,2 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a17 mg1 %
Kalium (K)114a32 mg0 %
Natrium (Na)114a1 000 mg
Salt (NaCl)MI01202,5 g
Fosfor (P)114a24 mg3 %
Magnesium (Mg)114a0 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0 mg0 %
Selen (Se)114a4 µg4 %
Jod (I)114a26 µg18 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0164Dairy product (US CFR)
A0809Butter (EUROFIR)
B1201Cow
C0179Butter
E0119Semisolid with smooth consistency
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0173Salted
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0347Metalized paper wrapper
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: