Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 46,1 g
Fett: 35,8 g
Vann: 9 g
Protein: 7 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 59 E%
Karbohydrat: 35 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 243 kJ (539 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000235,8 g59%
KarbohydratMI018146,1 g34%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00027 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000227,4 g
SukkerarterMI000218,7 g
Sukker, tilsattMI000217,6 g
Sukker, frittMI000217,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325110 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322114 µg-RE15 %
BetakarotenMI000249 µg
RetinolMI0002106 µg
Vitamin DMI00020,3 µg3 %
Vitamin EMI00021,4 mg-ATE11 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
NiacinekvivalenterMI00021,9 mg9 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000211 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000243 mg3 %
Kalium (K)MI0002117 mg3 %
Natrium (Na)MI000225 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI000297 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000218 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,7 mg6 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00028 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0248Doughnut (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0186Egg added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0233Fat or oil coated
H0262Animal fat or oil added
H0296Cream added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: