Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Fett: 15 g
Protein: 12 g
Karbohydrat: 3,5 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 67 E%
Protein: 24 E%
Karbohydrat: 7 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 835 kJ (201 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400c15 g66%
KarbohydratMI01813,5 g7%
Kostfiber400c2 g1%
Protein400c12 g24%
Alkohol500 g0%
VannMI014268 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400c0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)400c0,6 mg
NiacinekvivalenterMI04212,6 mg12 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,27 mg15 %
Vitamin B9 (folat)400c19 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c73 mg6 %
Kalium (K)400c540 mg15 %
Natrium (Na)400c2 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)400c179 mg27 %
Magnesium (Mg)400c44 mg14 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c2,7 mg24 %
Kobber (Cu)450a0,24 mg26 %
Sink (Zn)400c0,3 mg2 %
Selen (Se)400c1 µg1 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0132Meat product analog (US CFR)
A0800Meat analogue (EUROFIR)
B1452Soybean
C0132Seed, skin removed, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0225Ingredient added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: