Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 95 g
Karbohydrat: 2,2 g
Protein: 1,3 g
Kostfiber: 1 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 53 E%
Protein: 31 E%
Kostfiber: 11 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 73 kJ (17 kcal)
  • Spiselig del: 88 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420h0,1 g5%
KarbohydratMI01812,2 g52%
Kostfiber420h1 g11%
Protein420h1,3 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014295 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse60a0 g
Sukkerarter420h2,2 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032518 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032235 µg-RE4 %
Betakaroten420h213 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420h0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)420h0,3 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420h0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)420h17 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h20 mg1 %
Kalium (K)420h248 mg7 %
Natrium (Na)420h0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420h38 mg5 %
Magnesium (Mg)420h19 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h0,3 mg2 %
Kobber (Cu)420h0,06 mg6 %
Sink (Zn)420h0,3 mg2 %
Selen (Se)420h0 µg0 %
Jod (I)420h0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1208Squash
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: