Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 80 g
Protein: 15,2 g
Karbohydrat: 3,3 g
Fett: 1,4 g
Energiinnhold
Protein: 71 E%
Karbohydrat: 15 E%
Fett: 14 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 367 kJ (87 kcal)
  • Spiselig del: 16 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett110b1,4 g14%
KarbohydratMI01813,3 g15%
Kostfiber500 g0%
Protein110b15,2 g70%
Alkohol500 g0%
VannMI014280 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032530 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032230 µg-RE4 %
Betakaroten460g0 µg
Retinol460g30 µg
Vitamin D460g0 µg0 %
Vitamin E460g5 mg-ATE41 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)460g1,4 mg
NiacinekvivalenterMI04214,2 mg20 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)460g6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)460g0,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g10 mg0 %
Kalium (K)460g382 mg11 %
Natrium (Na)110b420 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)460g272 mg42 %
Magnesium (Mg)460g250 mg83 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g3,5 mg31 %
Kobber (Cu)460g0,4 mg44 %
Sink (Zn)460g1 mg7 %
Selen (Se)460g27 µg31 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0217Meat, poultry, seafood or related product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B2717Common periwinkle
C0173Whole animal or most parts used
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
110b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2017, analysert verdi
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: