Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 37 g
Karbohydrat: 36,5 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 2,3 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 87 E%
Kostfiber: 6 E%
Protein: 6 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 712 kJ (168 kcal)
  • Spiselig del: 87 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6100,3 g1%
KarbohydratMI018136,5 g87%
Kostfiber6105 g5%
Protein6102,3 g5%
Alkohol500 g0%
Vann61037 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032516 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032232 µg-RE4 %
Betakaroten610193 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6101,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6100,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)6100,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)6102,7 mg
NiacinekvivalenterMI04213,1 mg15 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6100,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)6101 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61064 mg5 %
Kalium (K)610734 mg21 %
Natrium (Na)6103 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)61069 mg10 %
Magnesium (Mg)61036 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6101,4 mg12 %
Kobber (Cu)6100,28 mg31 %
Sink (Zn)6100,4 mg2 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1207Prune
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
610
Public Health England. Nutrient analysis of fresh and processed fruit and vegetables with respect to fibre. Analytical report. Public Health England, London, 2017. Nettversjon, www.gov.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: