Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 89 g
Karbohydrat: 3,4 g
Protein: 3,4 g
Fett: 2,1 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 37 E%
Protein: 28 E%
Karbohydrat: 28 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 210 kJ (50 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,1 g37%
KarbohydratMI01813,4 g27%
KostfiberMI00022 g7%
ProteinMI00023,4 g27%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014289 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032520 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032238 µg-RE5 %
BetakarotenMI0002226 µg
RetinolMI00021 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
NiacinekvivalenterMI00021,5 mg7 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000217 mg1 %
Kalium (K)MI0002119 mg3 %
Natrium (Na)MI0002251 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI000237 mg5 %
Magnesium (Mg)MI000211 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00023 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0180Soup, thick (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1276Tomato
C0167Fruit
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0212Vegetable added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: