Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 52 g
Fett: 24 g
Protein: 24 g
Karbohydrat: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 68 E%
Protein: 31 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 301 kJ (313 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a24 g68%
KarbohydratMI01810,3 g0%
Kostfiber114a0 g0%
Protein114a24 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014252 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325165 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322181 µg-RE24 %
Betakaroten114a198 µg
Retinol114a148 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,22 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04215,7 mg28 %
Vitamin B6 (pyridoksin)112a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)112a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)112a0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a660 mg57 %
Kalium (K)114a88 mg2 %
Natrium (Na)114a1 100 mg
Salt (NaCl)MI01202,8 g
Fosfor (P)114a705 mg110 %
Magnesium (Mg)114a25 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,4 mg3 %
Kobber (Cu)114a0,09 mg10 %
Sink (Zn)114a3,8 mg27 %
Selen (Se)112a0 µg0 %
Jod (I)3256 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0117Pasteurized cheese product (US CFR)
A0787Processed cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0190Aluminum foil wrapper
N0024Coating enamel
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: