Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 100 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 100 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 kJ (0 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c0 g0%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein450c0,1 g100%
Alkohol500 g0%
VannMI0142100 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450c0 g
Sukkerarter60a0 g
Sukker, tilsatt200 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten450c0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E200 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,1 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)60a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)60a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c2 mg0 %
Kalium (K)450c20 mg0 %
Natrium (Na)450c1 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450c1 mg0 %
Magnesium (Mg)60a0 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c0,1 mg0 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)60a0 mg0 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0268Steeped beverage (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1623Tea
C0200Leaf
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0036Steeped
H0148Water added
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: