Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 44,8 g
Vann: 40 g
Protein: 8,5 g
Fett: 4,8 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 69 E%
Fett: 16 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 097 kJ (260 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett220a4,8 g16%
KarbohydratMI018144,8 g69%
Kostfiber220a2 g1%
Protein220a8,5 g13%
Alkohol500 g0%
VannMI014240 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33143 g
Sukkerarter3311,9 g
Sukker, tilsatt3310 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol701G0 µg
Vitamin D701G0 µg0 %
Vitamin E220a0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)220a0,12 mg9 %
Vitamin B2 (riboflavin)220a0,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)220a0,9 mg
NiacinekvivalenterMI04212,3 mg11 %
Vitamin B6 (pyridoksin)220a0,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)220a8 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)220a15 mg1 %
Kalium (K)220a150 mg4 %
Natrium (Na)220a720 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)220a156 mg24 %
Magnesium (Mg)220a22 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)220a0,9 mg8 %
Kobber (Cu)220a0,13 mg14 %
Sink (Zn)220a0,6 mg4 %
Selen (Se)220a2 µg2 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0283Quick bread, unsweetened (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0174Hydrogenated
H0263Vegetable fat or oil added
J0100Preserved by adding chemicals
J0111Preserved by storage in modified atmosphere
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
220a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2013-2014. Tex-mex-produkter. Publisert rapport (2014); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av tex-mex-produkter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: