Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 2,2 g
Fett: 0,8 g
Karbohydrat: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 38 E%
Fett: 30 E%
Kostfiber: 25 E%
Karbohydrat: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 99 kJ (24 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett410e0,8 g30%
KarbohydratMI01810,4 g6%
Kostfiber410e3 g24%
Protein410e2,2 g38%
Alkohol500 g0%
VannMI014293 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325110 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322220 µg-RE29 %
Betakaroten201 324 µg
Retinol500 µg
Vitamin D410e15,4 µg154 %
Vitamin E410e0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)410e0,14 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)410e0,26 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)410e3,9 mg
NiacinekvivalenterMI04214,3 mg21 %
Vitamin B6 (pyridoksin)410e0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)410e11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)410e0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)410e4 mg0 %
Kalium (K)410e450 mg13 %
Natrium (Na)410e5 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)410e50 mg7 %
Magnesium (Mg)410e10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)410e0,8 mg7 %
Kobber (Cu)300,42 mg46 %
Sink (Zn)410e0,8 mg5 %
Selen (Se)410e18 µg21 %
Jod (I)410e1 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1467Mushroom
C0296Fruiting body
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
410e
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 18 (2017).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: