Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 60 g
Fett: 20 g
Karbohydrat: 9,6 g
Protein: 7,6 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 71 E%
Karbohydrat: 16 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 051 kJ (253 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400g20 g70%
KarbohydratMI01819,6 g15%
Kostfiber400g2 g1%
Protein400g7,6 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014260 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3317,7 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,9 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A10
Betakaroten400g31 µg
Retinol400g0 µg
Vitamin D400g0 µg0 %
Vitamin E400g1,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400g0,19 mg14 %
Vitamin B2 (riboflavin)400g0,47 mg29 %
Vitamin B3 (niacin)400g2,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400g0,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)400g261 µg81 %
Vitamin B12 (kobalamin)400g0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400g0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400g35 mg3 %
Kalium (K)400g263 mg7 %
Natrium (Na)400g596 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)400g157 mg24 %
Magnesium (Mg)400g28 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400g1,3 mg11 %
Kobber (Cu)400g0,07 mg7 %
Sink (Zn)400g2 mg14 %
Selen (Se)400g3 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0132Meat product analog (US CFR)
A0800Meat analogue (EUROFIR)
B1345Yeast
C0247Part of algae or fungus
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0345Palm, palm kernel or coconut oil added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0151Metal container
M0213Box
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400g
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2017.12.15.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: