Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 71 g
Karbohydrat: 15,7 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 4,8 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 61 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 15 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 435 kJ (103 kcal)
  • Spiselig del: 77 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g0,6 g5%
Karbohydrat2015,7 g61%
Kostfiber460g8 g14%
Protein460g4,8 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014271 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse10
Sukkerarter10
Sukker, tilsatt3310 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03252 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 µg-RE0 %
Betakaroten460g21 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)460g0,7 mg
NiacinekvivalenterMI04211,5 mg7 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,27 mg15 %
Vitamin B9 (folat)460g18 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g42 mg40 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g128 mg11 %
Kalium (K)460g568 mg16 %
Natrium (Na)460g17 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g80 mg12 %
Magnesium (Mg)460g69 mg23 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g1 mg9 %
Kobber (Cu)460g0,16 mg17 %
Sink (Zn)460g1,6 mg11 %
Selen (Se)10
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B2236Wasabi
C0306Root
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: