Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 44,5 g
Kostfiber: 22 g
Vann: 20 g
Protein: 7,3 g
Fett: 6,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 59 E%
Fett: 18 E%
Kostfiber: 14 E%
Protein: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 283 kJ (306 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6126,1 g17%
KarbohydratMI018144,5 g58%
Kostfiber61222 g13%
Protein6127,3 g9%
Alkohol500 g0%
VannMI014220 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten1410 µg
Retinol1410 µg
Vitamin D1410 µg0 %
Vitamin E1412 mg-ATE16 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1410,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)1410,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)1411 mg
NiacinekvivalenterMI04212,2 mg10 %
Vitamin B6 (pyridoksin)1410,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)1412 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)1410 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1410 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61215 mg1 %
Kalium (K)612151 mg4 %
Natrium (Na)612311 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)61288 mg13 %
Magnesium (Mg)61221 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6121 mg9 %
Kobber (Cu)6120,16 mg17 %
Sink (Zn)6120,8 mg5 %
Selen (Se)6120 µg0 %
Jod (I)6120 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0283Quick bread, unsweetened (US CFR)
A0819Unleavened bread, crisp bread and rusk (EUROFIR)
B1324Grain
C0155Seed
E0153Whole, shape achieved by forming, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0174Hydrogenated
H0263Vegetable fat or oil added
J0100Preserved by adding chemicals
J0111Preserved by storage in modified atmosphere
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
141
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2021).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
612
Pastell, H., Kollander, B., Valsta, L., Järvinen, J. Are gluten-free products a healthier alternative? A pilot study on nutrients and heavy metals. Nordic Council of Ministers, 2021. Nettversjon, pub.norden.org
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: