Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 70 g
Karbohydrat: 23,8 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 1,5 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 86 E%
Kostfiber: 7 E%
Protein: 5 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 470 kJ (111 kcal)
  • Spiselig del: 86 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g0,2 g1%
KarbohydratMI018123,8 g86%
Kostfiber460g4 g6%
Protein460g1,5 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014270 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03257 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032213 µg-RE1 %
Betakaroten460g83 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460g0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,03 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)460g0,6 mg
NiacinekvivalenterMI04210,9 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,29 mg16 %
Vitamin B9 (folat)460g23 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g17 mg16 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g17 mg1 %
Kalium (K)460g816 mg24 %
Natrium (Na)460g9 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g55 mg8 %
Magnesium (Mg)460g21 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g0,5 mg4 %
Kobber (Cu)460g0,18 mg20 %
Sink (Zn)460g0,2 mg1 %
Selen (Se)460g1 µg1 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B3396Yam
C0308Tuber
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: