Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Karbohydrat: 10,5 g
Protein: 4 g
Fett: 3,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 49 E%
Fett: 32 E%
Protein: 19 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 361 kJ (86 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a3,1 g31%
KarbohydratMI018110,5 g49%
Kostfiber500 g0%
Protein114a4 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014282 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO10,3 g
Sukker, tilsatt3315 g
Sukker, fritt3315,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032537 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032238 µg-RE5 %
Betakaroten112a18 µg
Retinol114a35 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04211 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a3 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a140 mg12 %
Kalium (K)114a198 mg5 %
Natrium (Na)114a47 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a102 mg15 %
Magnesium (Mg)114a14 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)114a0,01 mg1 %
Sink (Zn)114a0,5 mg3 %
Selen (Se)114a2 µg2 %
Jod (I)114a17 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0110Semiliquid with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0136Sugar or sugar syrup added
H0147Fruit added
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
N0022Polystyrene
N0033Polyester
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: