Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 5,3 g
Protein: 4 g
Fett: 3,4 g
Energiinnhold
Fett: 44 E%
Karbohydrat: 32 E%
Protein: 24 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 284 kJ (68 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a3,4 g44%
KarbohydratMI01815,3 g31%
Kostfiber112a0 g0%
Protein114a4 g23%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032541 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032242 µg-RE5 %
Betakaroten112a20 µg
Retinol114a39 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04211 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)114a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a160 mg13 %
Kalium (K)114a191 mg5 %
Natrium (Na)114a50 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a114 mg17 %
Magnesium (Mg)114a13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0,5 mg3 %
Selen (Se)114a1 µg1 %
Jod (I)114a16 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0295Lactose removed
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
M0377Polystyrene container
N0022Polystyrene
N0033Polyester
P0024Human consumer, no age specification
P0171Lactose free food
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: